Hoe breng ik als gemeente LEI in positie?

Hoe breng ik als gemeente LEI in positie?

15 december 2022
11:00 - 12:30

  • Organisatie: Natuur en Milieu Overijsel

Met meer dan 300 duurzame energieprojecten kan niemand meer om ze heen: de ruim 100 lokale energie-initiatieven die Overijssel rijk is. Met hun lokale projecten leveren ze nu al een grote bijdrage aan de energietransitie in Overijssel, en hun ambities om in de komende jaren nog meer duurzaam op te wekken zijn groot.

Om ook in jouw gemeente lokaal eigendom goed vorm te geven, zijn deze lokale energie-initiatieven onmisbaar! Andersom hebben de initiatieven ondersteuning van de gemeente hard nodig om hun plannen te kunnen realiseren, zo blijkt uit ons jaarlijkse inventarisatie.

Ben jij benieuwd hoe de lokale energie-initiatieven ervoor staan, en hoe je als gemeente hen kan ondersteunen om meer lokale energieprojecten te realiseren? Bekijk dan ons Stand van Zaken Rapport Lokale Energie-Initiatieven Overijssel 2022.

Werksessie ‘Hoe ondersteun ik lokale energie-initiatieven beter?’
In het Stand van Zaken Rapport doen we een aantal aanbevelingen hoe je als gemeente de lokale energie-initiatieven kunt ondersteunen en daarmee de energietransitie kan versnellen. Op de werkplaatsen van Nieuwe Energie Overijssel organiseren we een werksessie speciaal voor gemeenteambtenaren. Tijdens deze werksessie kijken we samen naar hoe je deze aanbevelingen in jouw gemeente in de praktijk kunt brengen. We nodigen je van harte uit om bij één van deze sessies aanwezig te zijn. Aanmelden is hiervoor niet nodig.

15 december: Werkplaats West-Overijssel
Waar:
Brainz, Lübeckplein 68, Zwolle
Hoe laat:
11:00 – 12:30

Bekijk het volledige programma van de werkplaats op de website van Nieuwe Energie Overijssel.

Kun je niet bij deze sessie aanwezig zijn? Dezelfde sessie is ook in Twente op 8 december.

Terug naar agenda