Landelijke masterclass ‘Aan de slag met 50% lokaal eigendom’

Landelijke masterclass 'Aan de slag met 50% lokaal eigendom'

28 april 2022
15:30 - 17:00

  • Organisatie: Participatiecoalitie

In het Klimaatakkoord is het mooi opgenomen: het streven naar 50% lokaal eigendom van nieuwe, grote duurzame energieprojecten op land. Maar hoe kun je 50% eigendom van nieuwe wind- en zonneprojecten op lokaal niveau nu concreet regelen? Precies op die vraag en meer geeft onze Participatiecoalitie Masterclass ‘Aan de slag met 50% lokaal eigendom’ antwoord. Op 28 april verzorgen we deze masterclass opnieuw landelijk.

Op donderdag 28 april van 15.30-17.00 geeft de Participatiecoalitie deze online masterclass voor iedereen die daarin geïnteresseerd is.

Siward Zomer, coöperatief directeur Energie Samen: “We merken dat we met onze masterclass in een grote behoefte voorzien. Er leven veel vragen over lokaal eigendom; wat is het en hoe kun je het regelen. Na het volgen van de masterclass geven deelnemers aan eindelijk een concreet beeld te hebben van hoe ze hier mee aan de slag kunnen in hun gemeente. We krijgen veel enthousiaste reacties.”

In de masterclass behandelen we onder andere:

  • Wat betekent ‘50% lokaal eigendom’ in het Klimaatakkoord
  • Hoe zorg je voor coöperatieve ontwikkelingen rondom zon en wind (denk aan participatieprocessen, wat is de lokale omgeving, hoe betrek je die, …)
  • Voorbeelden van beleidsteksten over lokaal eigendom en participatie
  • Een lesje financiën met een uitleg over de business case van een duurzame energie project, kapitaalwerving en risico’s

Aanmelden 

Aanmelden kan via dit formulier.

Terug naar agenda