Stichting de Noordmanshoek presenteert eerste inzichten en schetsen extra woningbouw

Stichting de Noordmanshoek presenteert eerste inzichten en schetsen extra woningbouw

16 april 2022
9:00 - 12:00

  • Organisatie: Stichting de Noordmanshoek

Stichting de Noordmanshoek presenteert eerste inzichten en schetsen extra woningbouw

In de afgelopen maanden heeft de projectgroep De Noordmanshoek hard gewerkt om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheid om meer woningbouw toe te voegen aan de Energietuin De Noordmanshoek in Wijhe. Op zaterdagochtend 23 april delen zij hun eerste bevindingen en schetsen met geïnteresseerden.

“We hebben gekeken naar de beperkingen die op het gebied liggen o.a. vanuit de omliggende bedrijven, verenigingen en omwonenden, het spoor, de wegen en de aanwezige kabels en leidingen in het gebied. Op deze manier werd inzichtelijk welk gedeelte van het landgoed het meest geschikt is om woningbouw te realiseren. Vervolgens is architect Huub van Laarhoven aan de slag gegaan om te kijken welke vorm van woningbouw passend is in het landschap en hoeveel ruimtebeslag dit met zich meebrengt”, aldus Stichting de Noordmanshoek. Iedereen die geïnteresseerd is in de plannen voor het landgoed is welkom om op 23 april aan te sluiten. “We lopen met jullie langs het gebied en laten hierbij beelden zien”.

Start in drie verschillende shifts
Vanwege de te verwachten opkomst zijn er drie tijdstippen om langs te komen: 9:00 uur, 10:00 uur of 11:00. Elke shift start op het terrein van de Noordmanshoek, bij de hondenvereniging (Het Anem 2A) en zal ongeveer een uur duren.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Aanmelden voor 23 april!

Energietuin de Noordmanshoek
Een Energietuin is een plek waar duurzame energieopwekking op creatieve wijze in de openbare, groene ruimte wordt ingepast. Stichting De Noordmanshoek ontwikkelde samen met de gemeente Olst-Wijhe, de Wageningen University (WUR) en Natuur en Milieu Overijssel, een concept voor een van de eerste Energietuinen van Nederland. Volgens het huidige plan wordt De Noordmanshoek ingericht als landgoed met onder andere een voedselbos, een tuinderij, een boomgaard, een havezate en een zonnepark ontwikkeld door Goed Veur Mekare. De Energietuin wordt een plek speciaal voor de inwoners van Olst-Wijhe: waar je kunt wandelen, waar kinderen kunnen spelen en waar zelfs wat te leren valt over natuur en energie. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een extra schenking van de Nationale Postcode Loterij.

 

Meer weten over Energietuinen? Klik hier!

Terug naar agenda