Webinar: Asbest eraf, zon erop

Webinar: Asbest eraf, zon erop

19 januari 2022
19:30 - 21:00

  In Overijssel staan veel boerenschuren en bedrijven met asbestdaken. Veel van die daken zijn prachtig gelegen ten opzichte van de zon en daardoor geschikt voor energiebesparing en verduurzaming. Voor zowel de particuliere als zakelijke eigenaren van deze asbestdaken is er sinds kort de provinciale subsidieregeling ‘Asbest eraf, zon erop’. Eigenaren met een asbest dak groter dan 35 m2 kunnen gebruik maken van deze regeling. Wat zijn de mogelijkheden voor de lokale energie-initiatieven om met eigenaren van asbestdaken aan de slag te gaan in combinatie met SCE?

  Henk Roosink (CORF) geeft een toelichting op de financiële ruimte binnen de SCE in combinatie met de subsidieregeling voor sanering van het asbest dak. Gerrit Meutstege (Erfcoach in Twente) en Pieter van der Woude (Enschede Energie) hebben inmiddels ervaring opgedaan met deze regeling. Zij delen hun kennis en ervaringen hoe het in de praktijk werkt.

  Wanneer: woensdagavond 19 januari, 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur.

  Waar:      Een online sessie. Na aanmelding ontvang je een link met instructie om deel te nemen.

  Aanmelden: meld je uiterlijk 16 januari hier aan.

  Aanmelden en vragen:

  Heb je al specifieke vragen m.b.t. dit onderwerp? Mail ze vooraf naar heijden@natuurenmilieuoverijssel.nl. Dan komen we er in de kennissessie op terug.

  Als je de uitnodiging wilt verspreiden in de eigen werkgroep of aan potentieel geïnteresseerde eigenaren van een asbest dak, graag!

  Terug naar agenda