Webinar: ‘Initiatieven voor een inclusievere energietransitie’

Webinar: 'Initiatieven voor een inclusievere energietransitie'

23 november 2022
19:30 - 21:30

  • Organisatie: Natuur en Milieu Overijssel

Hoe maak je de energieprojecten van jouw initiatief aantrekkelijk voor een brede doelgroep? Hoe zorgen energie-initiatieven ervoor dat alle inwoners kunnen meedoen en meeprofiteren van de energietransitie? Dat bespreken we tijdens de online kennissessie op woensdagavond 23 november. 

We gaan in gesprek aan de hand van een aantal goede voorbeelden: 

Energiecoöperatie deA zorgt met haar energiecongiërges en energievrienden dat inwoners van Apeldoorn meer grip krijgen op hun energierekening. Floriske van Geest vertelt hoe zij dit doen, en waar je rekening mee moet houden wanneer je mensen in energiearmoede wilt bereiken.  

Coöperatie Hof van Twente op Rozen heeft al veel collectieve dakprojecten gerealiseerd op zo’n manier dat ook inwoners die niet kunnen investeren meeprofiteren. In een nieuw project helpen ze ook inwoners aan zonnepanelen op hun eigen dak, zonder grote investering. Wilma Paalman vertelt hoe.  

Je hoort hoe Provincie Overijssel haar subsidie voor energie-initiatieven heeft uitgebreid, zodat je als energie-initiatief meer met besparing aan de slag kunt. En FIXbrigade Nederland is aanwezig voor vragen over welke hulp zij bieden wanneer jij een FIXbrigade voor kleine bespaarmaatregelen wilt opzetten.  

Kom jij ook? Nodig gerust andere organisaties uit je lokale netwerk uit, want samen aan de slag werkt het beste. 

Wanneer: Woensdag 23 november van 19.30 tot uiterlijk 21.30 

Waar: Deze sessie is online, maar wel interactief 

Aanmelden: Meld je aan via deze link 

Voor wie: Deze kennissessie richt zich op de mogelijkheden van bewonersinitiatieven, maar is zeker ook interessant voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnswerkers.  

 

Terug naar agenda