Aanleg van zonnepark De Elsmoat

Aanleg van zonnepark De Elsmoat

De bouw bij zonnepark De Elsmoat is bijna afgerond. Op de foto zie je dat er nog een deel aangelegd moet worden. Deze mooie luchtfoto is van enkele weken geleden. Inmiddels staan alle zonnepanelen op hun plek. De laatste kabels en aansluitingen worden in orde gemaakt.

Coöperatief en groen

Bij het zonnepark is veel aandacht geschonken aan de groene en verantwoorde inpassing in het landschap. Het credo van Enschede Energie: coöperatief & groen. Ze hebben bij dit zonnepark de 2 oude houtwallen van 5 meter breed vervangen door 2 nieuwe van elk maar liefst 20 meter breed. Op de foto zie je de 2 houtwallen als afscheiding tussen de drie delen van het zonnepark.

Kikkerpoelen

Ook hebben we enkele nieuwe kikkerpoelen aangelegd in een apart deel van het zonnepark. Dat is op deze foto van bovenaf goed te zien. De poel links onder en de twee kleinere poelen rechts boven op de foto zijn door Enschede Energie aangelegd op het terrein van het zonnepark. Je ziet aan de nog bruine waterkleur dat ze recent zijn gegraven.

Open Energiedag: Zonnepark De Elsmoat toegankelijk voor publiek!

Normaal gesproken kun je vrijwel nergens zomaar een zonnepark betreden. Maar voor de Open Energiedag 2023 maakt Enschede Energie een uitzondering. Zonnepark De Elsmoat is open op zaterdag 16 september van 13:00 tot 17:00 uur. Er zijn rondleidingen over het zonnepark en een informatiemarkt waar je meer te weten kan komen over duurzame energie, de coöperatieve aanpak en over het verduurzamen van je eigen huis en tuin. Bekijk het programma op de website van Enschede Energie.