Ben je al bekend met Duurzaam Bouwloket?

Ben je al bekend met Duurzaam Bouwloket?

In de meeste Overijsselse gemeenten is de achterkant van het energieloket uitbesteed aan Duurzaam Bouwloket. Als inwoner, of energie-initiatief, kun je daarom kosteloos gebruikmaken van hun advies, factsheets, subsidiecheck en bedrijvenpagina. Elke gemeente geeft zelf invulling aan de activiteiten die er vanuit het energieloket gebeuren, en de gemeentelijke pagina van www.duurzaambouwloket.nl. Hierop is ook ruimte voor activiteiten van lokale initiatieven.

Gratis en onafhankelijk advies
Bewoners kunnen bij het Duurzaam Bouwloket terecht voor gratis en onafhankelijk advies. Dat kan per mail, via de chat of telefonisch. Lokale initiatieven kunnen hier altijd naar doorverwijzen als zij bepaalde bewonersvragen niet kunnen beantwoorden of bepaalde kennis missen.

Factsheets
Daarnaast heeft Duurzaam Bouwloket hebben een heel scala aan informatiebrochures en factsheets die bewoners gratis kunnen opvragen en naar hun mailadres toe kunnen laten sturen. Klik hier voor alle thema’s en onderwerpen.

Landelijke subsidiecheck
Ook heeft Duurzaam Bouwlet een tool ontwikkeld waarmee bewoners op basis van postcode en huisnummer in één oogopslag kunnen zien welke subsidies er zijn. Zowel landelijk, provinciaal als binnen de gemeente. Net als bij de factsheets kan je een informatiepakket naar je mailadres laten sturen.

Bedrijvenpagina
Via de bedrijvenpagina kunnen bewoners ook weer met postcode en huisnummer snel en gemakkelijk zien welke bedrijven er in de regio actief zijn.

Nieuwspagina
Benieuwd naar subsidieregelingen of financieringsmogelijkheden? Hou dan ook de nieuwspagina van Duurzaam Bouwloket in de gaten. Het leuke van deze pagina is, is dat gemeenten hun gemeentelijke agenda hier kunnen vullen met activiteiten en daarnaast ook een koppeling kunnen maken met lokale initiatieven. Zoals bijvoorbeeld in Zwolle, Raalte of Olst-Wijhe.  Door lokale initiatieven op deze pagina te zetten, weten ook de medewerkers van Duurzaam Bouwloket wanneer ze naar energie-initiatieven kunnen verwijzen.