Bewonersavond Steenwijkerland door buurtteam ‘De Middenweg’

Bewonersavond Steenwijkerland door buurtteam ‘De Middenweg’

In de wijk Woldmeenthe, Oostermeenthe en Nieuwe Gagels is er door het Buurtteam de Middenweg en de gemeente gekeken hoe woningen in deze wijken duurzamer gemaakt kunnen worden. Zodat deze woningen klaar zijn voor de toekomst. Op een bewonersavond op 30 mei hebben het buurteam en Wethouder Marcel Scheeringa de resultaten van de scans gedeeld met ruim 100 inwoners.

Er zijn negen verschillende woningtypen beoordeeld door een energieadviseur. De energieadviseur heeft per woningtype een stappenplan gemaakt voor het verduurzamen van de woning. Hierbij werd vooral gekeken naar de stappen die nodig zijn om de woning klaar te maken voor een (hybride) warmtepomp. De eerste stap is meestal isolatie, gevolgd door bijvoorbeeld inductie koken, vloerverwarming en uiteindelijk de installatie van een warmtepomp.

Bewoners konden tijdens de bewonersavond in gesprek met verschillende partijen/ personen voor vragen over het verduurzamen van hun woning. Hiervoor waren de volgende partijen aanwezig;  Buurteam Middenweg, Etran, gemeente Steenwijkerland, Stichting Duurzaam steenwijkerland, Energie coaches, Gewoon besparen met het Fix team, Gebiedsteam Steenwijk en Natuur en Milieu Overijssel.