Duurzaam Heino wil met ‘Zon op Dak’ koploper worden in opwekking duurzame energie

Duurzaam Heino wil met ‘Zon op Dak’ koploper worden in opwekking duurzame energie

Het kan je niet zijn ontgaan, want het is ‘all over the news’! De energieprijzen schieten omhoog en die situatie gaat nog lang zo blijven. Extra reden voor Duurzaam Heino om zich met het project ‘Zon op Dak’ sterk te maken voor meer zonne-energie in Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis. De stichting is daarvoor een samenwerking aangegaan met Dijkman Zonne Energie uit Heino.

De stijging van de energieprijzen is een extra argument om over te gaan tot het opwekken van duurzame energie. Los daarvan hebben we met z’n allen een hele duidelijke maatschappelijke opdracht (Klimaatakkoord) op tafel liggen. “Het installeren van zonnepanelen is dan een relatief gemakkelijke manier om een bijdrage te leveren. We richten ons in eerste instantie op de particulier, maar bedrijven zijn meer dan welkom om aan te haken”, stelt Joris Pouw van Duurzaam Heino dat bewust heeft gekozen voor de naam ‘Zon op Dak’.

“Minder zonnepanelen in de wei en meer op het dak”, is zijn even korte als heldere samenvatting. In z’n hart wil iedere inwoner van de voormalige gemeente Heino wel overschakelen naar zonne-energie. Het gebrek aan financiële middelen kan echter een drempel zijn om tot aanschaf over te gaan.

Lees het hele artikel op HierinSalland!

 

Jael Holterman van Dijkman Zonne-energie (links) samen met Joris Pouw van Duurzaam Heino. © Luck Haerlman Fotografie