Gezocht: bewoners die samen hun woning willen verduurzamen 

Gezocht: bewoners die samen hun woning willen verduurzamen 

Wil jij samen met je buren of andere wijk- of dorpsgenoten aan de slag met het verduurzamen van jullie woningen? En willen jullie ook andere bewoners enthousiasmeren en ondersteunen om thuis meer energie te besparen? Dan is nu je kans: Natuur en Milieu Overijssel helpt in 2023 acht initiatieven via een uitgebreid ondersteuningstraject. 

Nu de energieprijzen zo torenhoog zijn en de dagen weer kouder worden, denken veel mensen na over hoe ze thuis energie kunnen besparen. Je kunt je natuurlijk zelf in de materie verdiepen en individueel aan de slag gaan om energiebesparende maatregelen te treffen in huis. Je kunt ook de krachten bundelen met buren of andere wijk- of dorpsgenoten en collectief met energiebesparing aan de slag gaan. Zo hoeven jullie niet allemaal opnieuw het wiel uit te vinden. 

Hoe pak je dat aan, samen besparen? Wij helpen je op weg! 

Maar: Waar start je als je samen met andere bewoners aan de slag wil om je huis te verduurzamen? Hoe selecteer je goede isolatiebedrijven? Hoe enthousiasmeer je andere bewoners om samen te profiteren van besparingsmaatregelen? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Allemaal logische vragen die omhoog kunnen komen wanneer je erover nadenkt om collectief energiebesparende maatregelen te treffen. We helpen je graag op weg hiermee.  

Hoe kunnen wij je helpen? 

Wij van Natuur en Milieu Overijssel kunnen acht bewonersinitiatieven helpen om samen met andere buurtbewoners hun huizen te verduurzamen. We kunnen jullie ondersteunen van plan tot uitvoering! Zo maken we samen met jou met een plan van aanpak, helpen we je andere bewoners te bereiken om mee te doen met besparen en isoleren, én adviseren je over het kiezen van isolatie-aanbieders. Ook kunnen we je financieel op weg helpen; voor elk initiatief hebben we startgeld en we kunnen bovendien helpen met het zoeken naar aanvullende financieringsmogelijkheden. 

Wie kan meedoen? 

In totaal kunnen we acht bewonersinitiatieven ondersteunen. Dit kunnen bestaande bewonersinitiatieven zijn, zoals lokale energie-initiatieven, groene bewonersgroepen of wijkverenigingen. Heb je nog geen bestaand initiatief, maar wel een groepje enthousiaste bewoners die samen aan de slag wil? Ook dan kunnen wij je helpen. In maart selecteren we de meest kansrijke initiatieven voor verdere ondersteuning. 

Interesse of meer informatie? 

Wil jij gebruikmaken van onze ondersteuning om samen aan de slag te gaan met het verduurzamen van jullie woning? Of wil je meer informatie over hoe we je kunnen helpen? Neem dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 28 februari, contact op met Wendy Oude Vrielink via w.oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl.  

Over de Participatiecoalitie 

Dit ondersteuningsaanbod wordt aangeboden door de Participatiecoalitie. In de participatiecoalitie werken Klimaatstichting HIER, de Natuur en Milieufederaties, Energie Samen, Buurkracht en LSA Bewoners aan een maatschappelijk gedragen én natuurinclusieve energietransitie, waarbij bewoners als een volwaardig partij samenwerken met overheden en marktpartijen.