Hoe laat je iedereen meeprofiteren in de energietransitie?

december 8, 2022

Hoe laat je iedereen meeprofiteren in de energietransitie?

Als lokaal energie-initiatief wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen meeprofiteren van jullie energieprojecten. Toch ervaren sommigen een drempel om te participeren: ze beschikken niet over voldoende financiƫle middelen om te investeren in projecten of een gebrek aan kennis over de mogelijkheden zorgt voor terughoudendheid. Hoe maak je jullie projecten toch toegankelijk voor deze mensen?

In onderstaande menukaart laten we je, aan de hand van een aantal goede voorbeelden, zien op welke manieren jullie initiatief kan bijdragen aan een meer inclusieve energietransitie.

(tekst gaat verder onder de menukaart)

Webinar 'Lokale initiatieven voor een inclusieve energietransitie'

Op woensdag 23 november hebben we in het webinar ‘Lokale initiatieven voor een inclusieve energietransitie’ voorbeelden van Energiecoƶperatie deA Apeldoorn, Hof van Twente op Rozen en FIXbrigade Nederland verder uitgelicht. Tijdens het webinar kwamen er vele tips voorbij zoals het zoeken van de samenwerking met gemeente en organisaties uit sociaal domein, begrijpen van de doelgroep, je hulp zo concreet mogelijk maken, wantrouwen proberen weg te nemen en zoeken naar langjarige samenwerking.

Kijk hier het webinar terug!

Wil jij zelf ook aan de slag met dit thema, of ben je al bezig met een mooi voorbeeld? Laat het ons weten via w.oudevrielink@natuurenmilieuoverijssel.nl