Lokale Energie Monitor 2022: geef je projecten door!

Lokale Energie Monitor 2022: geef je projecten door!

Het is weer tijd voor de Lokale Energie Monitor. De jaarlijkse rapportage en analyse van de ontwikkelingen van de burgerenergie-initiatieven in Nederland.

In 2015 verscheen de eerste Lokale Energie Monitor. Sindsdien zijn er een flink aantal energiecoöperaties bijgekomen. Eind 2021 stond de teller op 667 energiecoöperaties.

Jouw hulp nodig
De Energie Monitor is een initiatief van HIER Opgewekt. Zonder jouw hulp kunnen zij geen Lokale Energie Monitor samenstellen. En dat is wel nodig, want de monitor wordt gebruikt door beleidsmakers in Den Haag, provincies, RES-regio’s, gemeenten en de media.

Hij geeft een onderbouwd beeld van de beweging van onderaf en maakt alle coöperaties zichtbaar. Het NOS en/of RTL-journaal besteedt er ieder jaar aandacht aan, net als de landelijke en regionale dagbladen. Een belangrijke kans om van ons te laten horen!

Doe mee!
Wil je via de vragenlijst informatie over jullie initiatief en projecten aan ons doorgeven? Ook als je geen nieuwe projecten hebt, horen we heel graag van je. Met jouw hulp krijgen we onze informatie compleet.

Meedoen is gemakkelijk: vul de online vragenlijst in vóór 26 september. We hopen op je bijdrage!

Ga naar de vragenlijst