Nieuwe SCE bedragen bekend

Nieuwe SCE bedragen bekend

Vanaf 1 maart 9:00 uur tot en met 1 december 17:00 uur is de SCE-regeling voor 2022 opengesteld. Deze regeling (Subsidieregeling Coöperatieve Opwekking) is geschikt voor coöperaties en vereniging van eigenaren (VvE), die hernieuwbare (duurzame) elektriciteit willen opwekken uit zonne-energie, windenergie of waterkracht.

De regeling kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de SCE van vorig jaar. De belangrijkste is dat de basisbedragen neerwaarts zijn bijgesteld. De businesscase van projecten komt daarmee meer onder druk te staan.

€150 miljoen beschikbaar
Voor de regeling geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Het totale budget voor de SCE in 2022 bedraagt € 150 miljoen. De verwachting is dat de aanvragen minder snel dan afgelopen jaar het budget overschrijden. Meer informatie vind je op de website van RVO.

Webinar RVO en HIER Opgewekt
Op 17 februari van 10.30 – 12.00 uur wordt een webinar gegeven over de nieuwe SCE-regeling. Je kunt je hiervoor aanmelden via deze volgende link. In het webinar vertellen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en HIER Opgewekt over hoe de regeling werkt, aan welke eisen je aanvraag moet voldoen en hoe je een aanvraag kunt indienen. Ook gaan ze in op de wijzigingen ten opzichte van de SCE in 2021.