Realisatiefonds opgericht voor energiecoöperaties

Realisatiefonds opgericht voor energiecoöperaties

Heeft jouw energie-initiatief een SCE- of SDE-subsidie aangevraagd voor een nieuw project? En is het project nog niet voor 100% gefinancierd? Dan kun je als lokale energiecoöperatie een beroep doen op het landelijke Realisatiefonds en een Realisatielening aanvragen.

november 29, 2021

Dit realisatiefonds is recent opgezet door Energie Samen, Rabobank, Triodos, ASN en SVn. Met het Realisatiefonds kun je een aanzienlijk deel van de investering in de bouw van energieprojecten met een zakelijke lening financieren. Het gaat dan met name over zonprojecten die een SCE-subsidie of een SDE-subsidie hebben ontvangen.

Zo werkt het!
De beschikbare leensom is vanaf € 30.000 tot maximaal € 1.000.000. Het maximaal te financieren deel bedraagt 75% van de totale projectomvang. Het resterende deel van minimaal 25% dient met eigen vermogen of met achtergestelde verplichtingen gefinancierd te worden. Alle lokale energiecoöperaties met een SCE- of SDE-subsidie kunnen een aanvraag voor financiering doen (dus ook als je geen lid van Energie Samen bent). Ook leden van een VvE kunnen een energiecoöperatie oprichten om zo in aanmerking te komen voor financiering vanuit het Realisatiefonds.

Wil je weten of dit realisatiefonds iets is voor jouw energie-initiatief? Neem een kijkje op de website van EnergieSamen.