Sallandse energie-initiatieven bundelen hun krachten

Sallandse energie-initiatieven bundelen hun krachten

Zeven Sallandse lokale energie-initiatieven uit Raalte en Olst-Wijhe gaan samenwerken onder de naam Sallands Energietransitie Initiatief (SEI). Ze tekenden samen een manifest waarin ze vast hebben gelegd dat ze meer samen gaan werken op het gebied van kennisuitwisseling, afstemming van beleid en de inhuur van externe partijen. Eventueel willen ze ook gezamenlijke projecten oppakken.

december 16, 2021

De zeven deelnemende initiatieven zijn: Energiek Broekland; Endona Heeten; Coöperatie Goed Veur Mekare (Olst-Wijhe); Coöperatie Luttenberg Energie; Stichting Duurzaam Luttenberg; Energiek Boerhaar en Duurzaam Elshof. Best een unieke samenwerking die over de gemeentelijke grenzen heengaat.

Oproep aan gemeenten
In het manifest roept SEI de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte op om hen zo vroeg mogelijk in te schakelen en hun projecten voorkeur te geven boven de projecten van commerciële partijen. Ook grond- en dakeigenaren die aan de slag willen met duurzame opwek worden uitgenodigd contact op te nemen met SEI om een eventuele samenwerking te verkennen.

Meer weten over de samenwerking? Klik hier!