Webinar: Succesvol lokaal lobbyen voor lokale energie-initiatieven

april 5, 2022

Webinar: Succesvol lokaal lobbyen voor lokale energie-initiatieven

Om je projecten van de grond te krijgen, heb je als energie-initiatief te maken met de gemeente en haar beleid. Goede relaties met de verschillende spelers binnen de gemeente helpen jou daarbij. In dit webinar nemen we je mee in hoe je effectief lobbyt.

Na de gemeentelijke verkiezingen komt er waarschijnlijk een nieuwe coalitie. Hoe zorg je ervoor dat zij het belang van de energietransitie voldoende meenemen in hun plannen? Weten zij waar jullie mee bezig zijn en wat je van de gemeente nodig hebt? Tijdens dit interactieve webinar wisselen we kennis en ervaringen uit hoe je je positie binnen de gemeente kunt versterken door goed te lobbyen.

Het webinar start met een inleiding van Matthijs Nijboer (directeur Natuur en Milieu Overijssel) over het belang en de basics van lobbyen. Daarna zal Gerard Brakkee van lokaal initiatief Groen Gebogen Dalfsen vertellen hoe zij dit aanpakken. Ook wethouder André Schuurman (gemeente Dalfsen) deelt zijn ervaringen en staat stil bij de dilemma’s waar hij als wethouder mee rekening heeft te houden.

Wat                    Webinar ‘Succesvol Lokaal Lobbyen’ voor lokale energie-initiatieven

Wanneer            dinsdagavond 19 april, 19.30 tot uiterlijk 20.45 uur

Waar                  Na aanmelding ontvang je een link met instructies om online deel te nemen.

Aanmelden        Meld je hier aan

 

Ik meld me aan voor de webinar!

 

Vragen?
Heb je al specifieke vragen m.b.t. tot dit onderwerp? Mail naar i.postma@natuurenmilieuoverijssel.nl