Videoreeks | Leer alles over de Energietuin van A tot Z

Videoreeks | Leer alles over de Energietuin van A tot Z

Al eens gehoord van een Energietuin? Dat is een plek waar gezelligheid, natuur, recreatie en de opwek van schone energie hand in hand gaan. De Natuur en Milieufederaties bedachten dit concept om te werken aan de klimaatdoelen en tegelijk te kunnen blijven genieten van ons landschap en de natuur.

Groeiende beweging

Op dit moment zijn er vier Energietuinen in ontwikkeling. En dat is nog maar het begin van de beweging: de inzet is dat veel meer duurzame energieprojecten beleefbaar en multifunctioneel worden.

Inspireren

Vanuit Energietuinen willen we vrijwilligers en professionals, die betrokkenen zijn bij de ontwikkeling van een zonne- of windpark inspireren om zélf aan de slag te gaan met de ingrediënten van een Energietuin. Maar hoe kom je tot een Energietuin? We hebben iets bedacht om geïnteresseerden gemakkelijk op weg te helpen: een videoreeks én informatiebladen. De eerste drie video’s staan vanaf nu online.

Toolkit

De komende tijd ontwikkelen we een 10-delige videoreeks waarmee je stap voor stap leert hoe je komt tot een Energietuin. Bij iedere video hoort een informatieblad waarbij dieper wordt ingezoomd op het onderwerp en waarin je handige tools vindt.

Bekijk de eerste video’s in de toolkit