Webinar voor lokale energie-initiatieven die geld nodig hebben voor de ontwikkeling van (grootschalige) energieopwekking

februari 7, 2022

Webinar voor lokale energie-initiatieven die geld nodig hebben voor de ontwikkeling van (grootschalige) energieopwekking

Heeft jouw energie-initiatief een goed plan om lokaal energie op te wekken? In veel gevallen moet je in de voorbereiding al grote kosten maken. In deze risicovolle ontwikkelfase is het vaak lastig om financiering te vinden voor je project. Daarom is in Overijssel de LEI-F (Lokale Energie Initiatieven Faciliteit) in het leven geroepen. Onlangs is de regeling aangepast en zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen veranderd. Initiatieven die een windproject willen starten kunnen ook een beroep doen op de LEI-F. Daarnaast zijn de bedragen voor de beschikbare leningen opgerekt. Reden om jullie te informeren over LEI-F en in te gaan op al jullie vragen.

Tijdens het webinar zal Gerard Brakkee (LEI-F coördinator) de regeling toelichten en stilstaan bij de voorwaarden, de bedragen en het soort projecten dat in aanmerking komt. Inmiddels heeft een aantal initiatieven al gebruik gemaakt van LEI-F. Enschede Energie is daar één van. Gert-Jan Beimers van Enschede Energie zal zijn ervaringen met de LEI-F delen. Tot slot zal Radboud Dood (Energiefonds Overijssel) toelichten hoe zij de aanvragen beoordelen.

Wanneer:
Maandagavond 7 maart, 19.30 tot uiterlijk 20.45 uur.

Waar: 
Online sessie. Na aanmelding ontvang je een link met instructie om deel te nemen

Aanmelden:
Meld je uiterlijk 3 maart hier aan.

Aanmelden en vragen?
Heb je al specifieke vragen m.b.t. dit onderwerp? Mail ze vooraf naar Gerard Brakkee,  brakkee@natuurenmilieuoverijssel.nl. Dan komen we er in het webinar op terug.