Welkomstkaart: Biodiversiteit in je zonneveld, hoe doe je dat?

Welkomstkaart: Biodiversiteit in je zonneveld, hoe doe je dat?

De aanleg van een zonnepark is een mooie kans om ook de biodiversiteit in het gebied eenĀ boost te geven! Met onze welkomstkaart ‘Biodiversiteit in je zonneveld, hoe doe je dat?’ laten we je graag zien waar je zoal aan kunt denken als je de biodiversiteit in een zonneveld wil versterken.

Het klimaatprobleem wordt steeds urgenter en vraagt dringend om actie op alle fronten. Overijssel heeft, net als de rest van de wereld, geen tijd te verliezen: we moeten aan de slag met een groot pakket aan klimaatmaatregelen, waar extra zonnevelden en
windmolens op land ook onderdeel van uitmaken.

Naast het klimaatprobleem, kampen we ook met een biodiversiteitscrisis: steeds meer planten- en diersoorten hebben het moeilijk in onze provincie. En hoe belangrijk duurzame opwekprojecten ook zijn om het klimaatprobleem het hoofd te bieden; ze zijn vaak van grote invloed op de lokale natuurwaarden. Maar wat nu als we samen inzetten op een meer natuurinclusieve energietransitie? Een energietransitie waarbij de opwekprojecten niet ten koste gaan van natuur en landschap, maar juist een waardevolle bijdrage hieraan leveren.

Bekijk de welkomstkaart!