Starten met lokale energie

Starten met lokale energie

Je wilt samen met jouw buurt, wijk of dorp een initiatief starten om energie te besparen of op te wekken. Daar worden wij natuurlijk blij van (en de aarde ook). Maar waar te beginnen? Lokale Energie Overijssel biedt persoonlijke ondersteuning voor startende lokale energie-initiatieven.

Eerste hulp voor startende initiatieven: de LEI-coach

Elk project start met het verkennen van een idee: wat willen we eigenlijk, is dit mogelijk, en met wie gaan we ervoor zorgen dat ons initiatief van de grond komt? Om dat idee verder uit te werken kun je gebruik maken van een LEI-coach. Onze LEI-coaches zijn ervaringsdeskundigen die nieuwe initiatieven 1-op-1 ondersteunen en daarmee door de opstartfase heen begeleiden. Een LEI-coach kan jullie lokaal energie-initiatief kosteloos verder helpen en neemt je mee in de mogelijkheden. Ook kun je bij ze terecht voor vragen en tips. 

Wil je een LEI-coach spreken? Neem contact op met Linda van IJzendoorn via de contactgegevens onderaan deze pagina. Zij koppelt je aan een geschikte LEI-coach.

Meer informatie over de LEI-coach

Een plan bedenken

Ben je je nog aan het oriënteren op wat jullie willen gaan doen? Probeer met je werkgroep onderstaand stappenplan in te vullen. Loop je halverwege vast? Ook dan kan een LEI-coach helpen.

Stappenplan Lokale Energie-Initiatieven

Opstartsubsidie

Nadat je contact hebt gehad met één van de LEI-coaches, heb je de mogelijkheid subsidie aan te vragen. Provincie Overijssel stelt geld beschikbaar voor lokale energie-initiatieven om kosten voor het bedenken en opstarten van het project te vergoeden. Zo kun je een bijeenkomst organiseren, extra expertise inhuren, of notariskosten voor oprichting van jouw initiatief betalen.

Meer informatie over de opstartsubsidie

Wil je meer weten?

Profiel Linda van IJzendoorn

Linda van IJzendoorn

Aanspreekpunt lokale energie-initiatieven