Expertpool

Expertpool

In de Expertpool Lokale Energie vind je een hoop expertise op het gebied van lokale energie, allemaal op één plek.

Filter op expertisegebied en/of op projecttype en vind een expert die jouw lokale energie-initiatief een stap verder kan helpen. Het overzicht hieronder laat automatisch alleen de experts zien die zowel één van de gekozen expertisegebieden als één van de projecttypes beheerst.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste expertise? Neem dan contact met ons op.

Over de expertpool

 • Waarom deze expertpool?

  Het opzetten van een lokaal energie-initiatief (LEI) vraagt om veel verschillende disciplines. Binnen jullie LEI zijn er waarschijnlijk wel mensen aangesloten met specialistische kennis die van pas komt bij het opzetten van een LEI. Soms ontbreekt er kennis op een bepaald deelterrein, zoals participatie, bestuur en organisatie, engineering, projectmanagement, of juridische zaken. Daarvoor is de Expertpool Lokale Energie.
 • Wat kost de hulp van een expert?

  Op de pagina van elke expert staat een uurtarief vermeld, hierdoor weet je gelijk waar je aan toe bent. Via LEI-F kun je financiering aanvragen die gebruikt kan worden voor het inhuren van experts.
 • Wie staan er in de expertpool?

  In principe wordt iedereen tot de pool toegelaten die aantoonbaar ervaring heeft met de aangeboden ondersteuning. Natuur & Milieu Overijssel beheert de pool en ondersteunt initiatieven bij het vinden van een  geschikte expert in de pool. De uiteindelijke keuze voor een expert ligt bij het lokale energie-initiatief.

  Elk lokaal energie-initiatief dat gebruik maakt van de expertise van de deskundigen uit de pool vragen we na afloop een review te schrijven. Deze beoordeling wordt in de pool-informatie opgenomen.

Wil je meer weten?

Profiel Mattijn Kroos

Mattijn Kroos

Projectleider Energie & Lokale initiatieven