Netwerk lokale energie

Handige organisaties

Voor informatie over lokale energie-initiatieven en de energietransitie kun je ook terecht bij de volgende partijen:

RES regio's

In beide Overijsselse Regionale Energie Strategie (RES) regio’s, Twente en West-Overijssel, is er een werkgroep van lokale energie-initiatieven. Deze werkgroepen geven advies aan de RES vanuit het perspectief van lokale initiatieven. Ook houden zij andere lokale energie-initiatieven op de hoogte.

Meer informatie over de RES vind je hier

HIER opgewekt

HIER opgewekt is het landelijke kennisplatform voor informatie over lokaal energie opwekken en wonen zonder aardgas. Voor individuen en lokale energie-initiatieven. HIER opgewekt is altijd bezig met het ophalen, ontwikkelen en delen van kennis. Deze kennis bundelen ze in artikelen en kennisdossiers. Ook organiseren ze bijeenkomsten, met als hoogtepunt het jaarlijkse Evenement HIER opgewekt.

Naar de website van HIER opgewekt

Energie Samen

Energie Samen is de landelijke koepel en belangenvereniging van energiecoöperaties en -verenigingen en andere energie communities van burgers, boeren en/of lokale bedrijven. Naast kennisuitwisseling en belangenbehartiging kun je als lid van Energie Samen gebruik maken bepaalde diensten, zoals een collectieve verzekering en een administratiesysteem.

Naar de website van Energie Samen

Participatiecoalitie

De participatiecoalitie is een samenwerking tussen HIER, Energie Samen, Buurkracht, LSAbewoners en de provinciale Natuur en Milieufederaties. Samen zorgen we ervoor in dat bewoners worden betrokken bij de uitvoering van het klimaatakkoord, en energie-initiatieven een rol krijgen in de Regionale energiestrategieën en de gemeentelijke plannen voor aardgasvrije wijken.

Naar de website van de participatiecoalitie

Experts in onze expertpool

Naast deze partijen, hebben we ook een lijst met experts die jouw initiatief een-op-een kunnen helpen bij een bepaald onderdeel.

Naar de expertpool

NEO - Nieuwe Energie Overijssel

Meer weten over wat er gebeurt in Overijssel op het gebied van hernieuwbare energie? Kijk dan eens op de website van de alliantie Nieuwe Energie Overijssel: een samenwerkingsverband van overheden en organisaties in Overijssel die de energietransitie willen versnellen.

Naar de website van Nieuwe Energie Overijssel

Wil je meer weten?

Profiel Mattijn Kroos

Mattijn Kroos

Projectleider Energie & Lokale initiatieven