Opstarthulp

Opstarthulp

Een lokaal energie-initiatief opstarten: dat lijkt je wel wat. Maar waar te beginnen? LEI-coaches kunnen je helpen in de opstartfase van je project. Ook als je als bestaand initiatief met een nieuw project bezig wilt, kun je hulp krijgen van de LEI-coaches.

Een-op-een ondersteuning

LEI-coaches zijn ervaringsdeskundigen die nieuwe initiatieven een-op-een ondersteunen en daarmee door de opstartfase heen helpen. Als lokaal energie-initiatief maak je kosteloos gebruik van deze ondersteuning. De LEI-coaches zijn door de alliantie Nieuwe Energie Overijssel speciaal in het leven groepen voor startende lokale energie-initiatieven (LEI), of initiatieven die in de opstartfase van een nieuw project zitten.

Met wat voor soort vragen kun je bij een LEI-coach terecht?

Een LEI-coach ondersteunt in de opstartfase van het project. Ze helpen met vragen zoals:

  • Hoe zet ik een coöperatie op?
  • Hoe werf ik leden voor een project?
  • Hoe kan ik de SCE regeling toepassen op mijn project?
  • Zijn er coöperaties in mijn omgeving waar ik mee samen kan werken?
  • ….

Contact

Wil je in gesprek met een LEI-coach? Neem dan contact op met Wendy Oude Vrielink via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Alvast samen een plan opstellen

Voorafgaand aan het gesprek met de LEI-coach kun je alvast op een gestructureerde manier werken aan jullie plan met behulp van dit stappenplan. Kom je er niet uit, de LEI-coach helpt je er ook graag mee.

Stappenplan startende initiatieven

Nu al meer informatie over lokale energie?

Kijk ook eens op onze kennisbank! Hierin vind je allerlei informatie voor jouw lokale energie-initiatief en voorbeelddocumenten.

Ga naar de kennisbank

Meer weten of in contact komen met een LEI-coach?

Profiel Wendy Oude Vrielink

Wendy Oude Vrielink

Medewerker Lokale Energie Overijssel